Suport telefonic sau pe e-mail L-V 9:00 17:00
0747.167.514
contact@universulelectricelor.ro

Becuri LED filament - clasicul se îmbină cu tehnologia

Dispunând de un design clasic tradițional, becurile LED clasice cu filament combină formele familiare ale becurilor clasice cu incandescență cu avantajele tehnologiei LED.

Dispunând de un design clasic tradițional, becurile LED clasice cu filament combină formele familiare ale becurilor clasice cu incandescență cu avantajele tehnologiei LED cu durată mare de viață. Acestea oferă o lumină caldă, atrăgătoare, decorativă, reducând în același timp consumul de energie cu aproximativ 90% în comparație cu becurile tradiționale.

Atunci când vorbim despre becuri cu filament și becuri LED, comparăm două tehnologii diferite și discutăm despre avantajele tehnologiei moderne LED, față de clasicele becuri incandescente, care au fost inventate mai bine de un secol.
Problema de care s-a lovit tehnologia în încercarea de a înlocui becurile clasice, cu bulb, cu un produs asemănător LED, a fost modul de difuzare al luminii. Indiferent dacă se foloseau mai multe LED-uri cu o putere mică sau câteva cipuri cu putere mare, emisia luminoasă se limita la o deschidere de 180˚, în cele mai bune cazuri. 
 
Toate acestea se întâmplau deoarece pastilele LED, prin construcția lor, luminează într-o singură direcție, față de un filament care, ajungând la incandescență, luminează în toate direcțiile.
Rezultate obținute sunt excepționale și există produse fiabile pe piață, care înlocuiesc cu succes becurile clasice, oferind un consum foarte redus. Rămâne însă problema fluxului luminos, limitat față de un singur plan, în special pentru corpurile de iluminat elegante, cum ar fi candelabrele, unde becurile se montează cu fasungul în jos, iar lumina trebuie emisă atât spre tavan, cât și în lateral și în jos.
Soluția acestui inconvenient a fost lansată pe piață sub denumirea de “LED filament”, respectiv becuri cu aspect clasic, cu filament vizibil, cu tehnologie LED și eficiență specific acestor produse. Pe scurt, este vorba despre formatul efectiv al unui bec clasic, cu fasung și balon de sticlă, care încorporează o sursă electronica în zona soclului filetat și câteva filamente LED pe un suport.
 
Principiul de funcționare este același ca și până acum, noutatea o constituie tehnologia de realizare a filamentelor. Acestea sunt realizate dintr-un substrat pe care sunt poziționate cipuri LED roșii și albastre, iar ulterior, totul este învelit într-un strat de fosfor. Alimentarea se realizează polarizat, iar rezultatul este o lumină caldă, placută, foarte apropiată de lumina unui filament incandescent.
Cu un design deosebit și cu lumina caldă și plăcută oferită de aceste becuri veți obține cu siguranță efectul vintage pe care îl doriți. 
Sticla transparentă difuzează o lumină caldă şi decorativă. Se poate folosi cu un abajur transparent sau singur pentru un stil retro.
Gama de becuri cu filament LED, cu sticla aurie, o găsim sub mai multe forme, cum ar fi, becuri stil glob, becuri tubulare, care se potrivesc în mod special lustrelor sau pendulelor deschise.
 
 

Beneficii:

• Reducere a consumului de energie cu aproximativ 90% 
• Durată de viață foarte lungă, care reduce necesitatea înlocuirii 
• Înlocuire ușoară a lămpilor clasice convenționale 
 

Caracteristici:

• Designul tradițional cu formă clasică 
• Cu un design atrăgător, arată bine indiferent dacă sunt stinse sau aprinse 
• Potrivire perfectă și finisaj de înaltă calitate 
• Redare superioară a culorii (CRI> 80) pentru culori vii 
• Ecologice: nu conțin mercur sau alte substanțe periculoase 
 

Cerere:

• Perfecte pentru instalaţii decorative 
• Aplicații casnice 
• Industria hotelieră: restaurante și hoteluri
 
 
 

Articole similare