Suport telefonic sau pe e-mail L-V 9:00 17:00
0747.167.514
contact@universulelectricelor.ro

Cele mai bune spoturi

Vrei să luminezi spectaculos spațiul interior al casei, să ai lumină suficientă atunci când cauți diferite obiecte în dulapuri sau în dressing? Te gândești că o economie la curent electric ar trebui să devină o practică și în familia ta? În continuare, vei descoperi care sunt cele mai bune spoturi încastrate și de interior, cum să le alegi corect, ce mărci sunt recomandate și cum să folosești spoturile într-un mod optim. De asemenea, vei afla și unele răspunsuri la întrebări frecvente despre cele mai bune spoturi. 

Cuprins:

1. Cele mai bune spoturi - Clasificare TOP 3
1.1. Cele mai bune spoturi încastrate
1.2. Cele mai bune spoturi decorative pentru interior 
2. Cum alegi cele mai bune spoturi?
3. Branduri recomandate de Universulelectricelor.ro
3.1. Brand Novelite
3.2. Brand Total Green
3.3. Brand Erste
4. Cum se folosesc cele mai bune spoturi și alte detalii utile?
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune spoturi

 

1. Cele mai bune spoturi - Clasificare TOP 3

Spoturile sunt corpuri de iluminat folosite la interiorul și exteriorul locuinței, dar și în interiorul dulapurilor sau dressingurilor, având scopul de a crea o atmosferă plăcută sau de a oferi vizibilitatea necesară. Pe piață există diferite tipuri de spoturi, printre care se numără spoturile încastrate, tehnice, spoturile de interior decorative sau cele de exterior. 

 

Produs

Spot Bara Careo Alb+Crom 4xG9 40W

Spot Bara Nordik Alb+Natur 3XE14 40W

Downlight LED Reglabil 40W 4000K

Caracteristici

Are o putere de 40W
Culorile sunt alb și crom, soclul G9
Are dimensiunile 250 x 250 x 150 mm

Este fabricat din lemn și metal, cu abajurul din material textil alb
Are putere 40W
Soclul este E14
Are 3 becuri

Spotul are putere 40W, carcasă din aluminiu, unghi de dispersie 24, factor de protecție IP20
Dimensiunile spotului sunt 180 x 110 mm

PRO

Are un design elegant, modern
Este fabricat din material rezistent
Raportul calitate - preț este excelent

Pot fi folosite becuri cu incandescență, LED-uri sau becuri economice
Are o culoare elegantă

Are greutate mică
Este ușor de montat
Este ideal pentru interiorul dressingului sau pentru diferite dulapuri

Contra

Este destinat doar pentru interior

Nu are grad de protecție ridicat

Prețul este mai ridicat

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

1.1. Cele mai bune spoturi încastrate

Spoturile încastrate sunt perfecte pentru a fi instalate în băi, bucătărie, hol, dressing, garaj, practic oriunde, având numeroase avantaje, printre care pot fi enumerate: aspectul simplu și elegant, oferă iluminare focală strategică, sunt ideale pentru tavanele joase, pentru dulapuri sau alte spații închise, oferă lumină egală în toată încăperea. 

Downlight LED Fix 30W 4000K

Spot LED

Vezi AICI preț

Spotul are putere de 30W, carcasă din aluminiu, unghi de dispersie de 60, factor de protecție IP20, dimensiuni 190 x 60 mm, greutate de 11 kg.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- designul este modern
- se montează și se întrețin ușor
- oferă un grad de luminozitate mare
- are grad de protecție redus la acțiunea apei

Spot aplicat pătrat cu LED SMD 24W

Spot patrat

Vezi AICI preț

Spotul este pătrat, are LED-uri, putere de 24W, culoare alb, 2700K, carcasă din aluminiu, unghi de dispersie de 120, funcționează de la -20 de grade Celsius la +60 de grade Celsius, are factor de protecție IP40 și dimensiuni 285x285x28 mm. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- are un design deosebit, modern
- consumul energetic este redus
- funcționează excelent la temperaturi extreme
- are factor de protecție ridicat împotriva obiectelor sau materialelor solid
- nu este protejat împotriva acțiunii apei

Spot încastrat rotund cu LED SMD 24W 

Spot incastrat

Vezi AICI preț

Spotul are formă rotundă, consum de 24 W, becuri cu LED SMD, carcasă din aluminiu, factor de protecție IP40, dimensiuni 295 x 15 mm.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- este fabricat din materiale rezistente
- poate fi montat și la exterior pentru că rezistă la acțiunea unor obiecte, materiale solide, dar și a apei
- raportul calitate - preț este foarte bun
- nu poate fi rotit și nu permite controlarea luminii în încăpere

1.2. Cele mai bune spoturi decorative pentru interior

Spoturile pentru interior sunt acele corpuri de iluminat care oferă confortul necesar, conturează un ambient plăcut și primitor, au un consum mult mai mic de energie electrică, sunt versatile și eficiente. 

Spot Aplicat Bara 2xE14 max. 60W

Spot bara

Vezi AICI preț

Spotul de interior este decorativ, de tip bară, cu soclu E14 și putere de 2x60W. Este confecționat din metal și sticlă, are culoare crom mat, factor de protecție IP20.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- este adecvat pentru folosirea la interior
- se poate instala pe plafon și pe perete
- echipamentul are împământare
- se încadrează în standardele europen
- nu este indicat pentru montarea la exterior

Spot Bara Posy Alb+Alama 4XG9 40W

Spot bara posy

Vezi AICI preț

Spotul are putere de 40W, culoarea alamei, soclu G9, număr de becuri 4 și dimensiunile 660 x 80 x 200 mm.

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- are un design elegant, modern
- culoarea este deosebită
- nu este mare consumator de energie electrică
- becurile pot fi rotit
- nu este indicat pentru exterior și nu poate fi montat decât pe perete sau tavan

Lustra Juno Alb 3xE27 60W

Lustra Juno

Vezi AICI preț 

Aceasta are o putere de 60W, culoarea este alb antichizat, este fabricat din metal. 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
- pot fi montate diferite tipuri de becuri
- se poate instala pe plafon sau pe perete
- este adecvat pentru fixare pe suprafețele normal inflamabile
- designul este deosebit, la fel și culoarea
- becurile pot fi rotite în diferite poziți
- designul nu se potrivește pentru orice încăpere

2. Cum alegi cele mai bune spoturi

Spoturile sunt corpuri de iluminat moderne, apreciate pentru cei care vor să aibă suficientă lumină în interiorul sau exteriorul locuinței sau atunci când își doresc să pună accent luminos pe anumite zone ale casei. Dacă aceste elemente sunt amplasate așa cum trebuie, cu bun gust și atenție la detalii, cu siguranță că rezultatele vor fi unele spectaculoase. Pentru alegerea celor mai bune produse, însă, este important să se facă puțină cercetare în acest sens, să se țină cont de recomandările specialiștilor și de unele aspecte esențiale. 

  • Tipul de spot. Pe piață există mai multe tipuri de spoturi, cum ar fi aplicate, încastrate, orientabile. Spoturile aplicate sunt puse pe un suport, ce se montează pe tavan sau perete, au formă rotundă, de regulă, și lumină rece sau caldă. Spoturile incastrate au un aspect mult mai frumos comparativ cu cel al becurilor obișnuite și transformă locul imediat după instalare. În final, spoturile orientabile au un suport și becurile pot fi mișcate dintr-un loc în altul, controlând cu succes lumina din încăpere;

  • Locul de montare. Spoturile se pot monta pe perete (realizează un iluminat de efect), pe tavan (oferă lumină în întreaga cameră), pe mobilier (se montează pe vitrine, biblioteci, în dulapuri de haine) sau podea (sunt ideale pentru exterior sau pentru scări și trepte), în funcție de necesitate;

  • Utilitatea. Spoturile sunt corpuri de iluminat extrem de apreciate pentru versatilitatea lor, putând fi montate excelent în diferite încăperi (dormitor, baie, bucătărie, living, hol, camera celui mic, cămară, garaj, debara, birou); 

  • Tipul de becuri folosite. Pentru funcționarea lor optimă, spoturile pot fi completate cu becuri cu LED, dar și cu becuri cu incandescență, economice, cu halogen. Cele mai populare dintre toate rămân becurile LED pentru că sunt mult mai economice și rezistă cu succes mult timp;

  • Luminozitatea. Cine vrea să găsească un produs cu o luminozitate excelentă trebuie neapărat să se uite la numărul de lumeni pe care îl va găsi în specificațiile tehnice ale producătorului. Indicat ar fi să se prefere spoturi cu un număr de 300-400 de lumeni pe metru pătrat pentru spațiul care e nevoie a fi luminat.

3. Branduri recomandate de www.universulelectricelor.ro

În magazinul nostru vei găsi o ofertă bogată de spoturi de diferite tipuri, fabricate din materiale rezistente și durabile, de către producători renumiți în acest domeniu pentru tehnologia modernă și performanțele produselor, cât și brandurile proprii Elbi.

 

3.1. Brand Novelite

Novelite este un brand care își propune să ofere clienților săi produse de calitate, care să consume puțină energie electrică, în așa fel încât să contribuie la realizarea de economii substanțiale la factura de curent. Produsele sunt variate, prețurile accesibile, aria de aplicabilitate este mare.

 

3.2. Brand Total Green

Brandul Total Green realizează corpuri de iluminat diverse, remarcându-se grija pentru protejarea naturii, ceea ce înseamnă că se raliază standardelor și reglementările Uniunii Europene. Produsele sale sunt printre cele mai eficiente de pe piață, din punct de vedere al eficienței energetice. 

 

3.3. Brand Erste

Erste este un brand dedicat corpurilor de iluminat decorative, ideale pentru a fi utilizate la interior sau exterior, în clădiri rezidențiale, birouri, grădini etc. Are peste 1000 de modele distincte, simple sau cu un design inedit, fiind proiectate în așa fel încât să fie adecvate oricărui tip de decor interior sau exterior. 
 

4. Cum se folosesc cele mai bune spoturi și alte detalii utile

Spoturile se montează la interior sau exterior, în conformitate cu caracteristicile tehnice menționate pe etichetă sau ținându-se cont de recomandările producătorilor. Ele se pot prinde de tavan, de perete indiferent de rolul încăperii, chiar și pe terasă, de-a lungul aleilor sau, pur și simplu, în grădină. De regulă, nu este deloc complicată instalarea lor, putând fi realizată de oricine, amator sau profesionist.
 
Montarea lor se face ușor. Se măsoară diametrul de montaj și se face gaura necesară, se conectează la rețeaua de alimentare cu energie electrică, se instalează spotul în poziția de funcționare și, la final, se aprinde. Pe parcursul acestei operațiuni este important ca electricitatea să fie întreruptă de la panoul de energie electrică din interiorul clădirii, în așa fel încât să se evite posibilitatea apariției de accidente nedorite. 
 
Întreținerea spoturilor se face ușor. Se îndepărtează praful cu ajutorul unui pămătuf. Dacă se dorește spălarea lor, atunci este important să fie demontate, spălate cu un burete umed și o soluție degresantă (doar partea exterioară), uscate foarte bine și după aceea montate din nou la locul dorit.
 
În concluzie, spoturile potrivite pentru interior sau exterior pot fi găsite foarte simplu, după o cercetare prealabilă, ținându-se cont de recomandările specialiștilor, de părerile altor clienți, de unele aspecte esențiale. Iluminarea adecvată va transforma ca prin minune spațiul și va crea o atmosferă primitoare sau rece, după dorințe. 
 
Surse foto:
universulelectricelor.ro
pixabay.com
 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre cele mai bune spoturi

Ce sunt spoturile? 
Spoturile sunt corpurile de iluminat folosite pentru a aduce lumina necesară la interior sau exterior, creând o atmosferă deosebită, elegantă, modernă și mărind vizibilitatea în funcție de necesități. 
 
Cum se montează spoturile?
Spoturile se montează rapid și ușor cu ajutorul persoanelor cunoscătoare în domeniul electricității. La început se întrerupe energia electrică, apoi se măsoară diametrul de montaj, se face gaura, se conectează spotul la rețeaua de curent electric și se instalează în poziția de funcționare, apoi se aprinde simplu, de la întrerupător. 
 
Cum alegi cel mai bun spot?
Cel mai bun spot îl alegi după ce ai făcut cercetare în acest sens, ținând cont de unele aspecte esențiale, cum ar fi tipul de spot dorit, locul de montare, utilitatea, gradul de luminozitate, tipul de bec utilizat, producător, preț. 
 
De ce spoturile cu becuri LED sunt mult mai bune?
Spoturile cu becuri LED sunt mult mai avantajoase pentru că oferă economie la factura de curent electric, au o durabilitate sporită comparativ cu alte tipuri de becuri, sunt realizate din materiale rezistente și gradul de luminozitate este excelent. 
 
Unde poți monta spoturile?
Spoturile pot fi montate pe tavan, pe perete, în podea, la interior (în orice cameră) sau exterior (pe alee, în grădină, pe terasă). 
 
Cum se întrețin spoturile?
Spoturile trebuie să fie șterse de praf periodic, cu ajutorul unei lavete uscate sau a pămătufului special de praf atunci când pe ele s-au așezat particule mai groase, grăsimi, uleiuri. 
 

Articole similare