Suport telefonic sau pe e-mail L-V 9:00 17:00
0747.167.514
contact@universulelectricelor.ro

Cum să amenajezi un balcon îngust, în așa fel încât să creezi ideea de spațiu

În zilele însorite sau în serile relaxante de vară-toamnă, un balcon care nu este decorat reprezintă o priveliște nefericită, indiferent de dimensiunea lui. Deci, dacă în prezent îl folosești pe al tău ca spațiu pentru plante sau depozit pentru mobilierul de exterior rupt, atunci acesta este momentul potrivit pentru a face niște schimbări. Există zeci de idei grozave pentru a transforma un spațiu îngust într-un loc minunat pentru relaxare și distracție. 

Dacă ești unul dintre puținii norocoși care au un balcon în apartamentul sau casa ta, felicitări! Ai reușit să obții unul dintre cele mai căutate spații pe care le poate oferi o casă. Din păcate, așa cum s-ar putea să descoperi că este adevărat, acest spațiu poate rămâne adesea nefolosit - de multe ori, pur și simplu nu este suficient de mare pentru a încăpea tot mobilierul pe care ți l-ai dori. 

Dar dimensiunea nu ar trebui să te descurajeze să creezi un balcon frumos, care să poată fi utilizat 365 de zile pe an. Indiferent dacă lucrezi cu 6 metri pătrați sau 20 de metri pătrați, opțiunile sunt, cu adevărat, nesfârșite. Este nevoie doar de puțină creativitate.

Cuprins:
1. Cum să decorezi un balcon îngust
2. Cum să iluminezi un balcon îngust

1. Cum să decorezi un balcon îngust 

Este de la sine înțeles: minimalismul nu este pentru toată lumea. Dar, uneori, zicala „mai puțin înseamnă mai mult” este adevărată. Într-un spațiu îngust, prea mult decor poate fi echivalentul dezordinii. În schimb, încearcă să adaugi un punct focal, cum ar fi o bancă, și unul sau două retușuri de finisare, în culori coordonate. 

Există ceva inerent fermecător în leagănele pentru verandă. De aceea, nu trebuie să pierzi oportunitatea de a avea propriul tău leagăn din cauza spațiului îngust. Există o mulțime de leagăne de balcon care sunt cu un singur loc și pot fi atârnate - perfecte pentru a se cuibări în spații mai mici. Realistic vorbind, probabil că sunt foarte puține activități pe care le faci în micul tău balcon. Poți să petreci câteva minute afară, bând cafea, bucurându-te de apus sau de lectura unei cărți. Deci, de ce să nu-ți transformi balconul într-un colț de lectură? 

Cheia este găsirea unui scaun cu o formă aparte, dar care să fie suficient de mare pentru a fi confortabil și suficient de mic pentru a nu ocupa prea mult din spațiul balconului. Când vine vorba de orice spațiu mic, cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii este că uită să-și folosească spațiul de pe perete. Adaugă rafturi pentru plante și lumini, atârnă șipci de perete, pentru o organizare sporită și folosește-ți pervazurile ca propriile rafturi improvizate. Astfel, te poți bucura de spațiul tău fără a te simți claustrofobic. 

În copilărie, nimic nu era la fel de idilic și magic ca propriul tău fort, făcut din perne și pături. Câteva decenii mai târziu, același sentiment se aplică și balcoanelor. Pentru a-ți face propriul „fort”, instalează niște gazon artificial, adaugă o pătură moale, rezistentă la intemperii și apoi finalizează aranjând toate pernele pe care le poți găsi. În cazurile în care suprafața este extrem de limitată, este posibil să nu fie fezabil să creezi o configurație cu mobilier. În schimb, încearcă să aranjezi totul cu fața spre vedere - în acest fel, poți încă să conversezi la un pahar de vin, în timp ce admiri toată frumusețea naturală a apusurilor de seară. 

Într-o viață perfectă, toți și-ar pierde zilele la piscină, într-o cabană privată. Dar, din moment ce trebuie să aștepte următoarea vacanță pentru a face acest lucru, ai putea la fel de bine să profiți la maximum de spațiul de locuit în aer liber pe care îl ai. Pentru a obține aceeași atmosferă luxoasă, asemănătoare unei cabane, optează pentru un pat de zi gigant sau un șezlong alungit. Nu există loc pentru o masă? Nu îți faceți griji. Construiește-ți propriul bar de mic dejun cu puțin placaj sau cumpără o masă prefabricată, care se potrivește perfect pe pervazul tău. Doar adaugă câteva scaune de bistro și vei avea un spațiu mic pentru a te bucura de cafea în timp ce parcurgi rețelele de socializare. 

Tiparele au o abilitate minunată de a face orice să pară mai mare și mult mai important. Dacă ai loc doar pentru a adăuga câteva piese de mobilier, încearcă să evidențiezi restul spațiului tău prin obiecte cu diverse modele, cum ar fi perne pentru scaune, covoare florale și covoare cu dungi. S-ar putea să te simți puțin copleșit la început, dar odată ce găsești combinația potrivită de tipare, totul se va potrivi la locul său. Spațiile mici pot fi greu de stilizat, mai ales atunci când vine vorba de găsirea mobilierului potrivit. 

Dacă ești o persoană căreia îi plac proiectele de bricolaj, atunci încearcă să iei problema în propriile mâini, construind mobilier personalizat, care se potrivește spațiului tău. Mobilierul pliabil este o soluție ideală, având în vedere că îl poți strânge și poți crea mai mult spațiu ori de câte ori ai nevoie. 

Oricât de mult ai vrea să stai pe balcon pentru a te bucura de soare, este important să te asiguri că îți protejezi pielea, mai ales în zilele însorite. Dacă ai o balustradă, folosește spațiul pentru a agăța perdele, adaugă un cort sau sprijină o umbrelă uriașă. În căldura verii, îți vei mulțumi. Ar putea fi ușor să te bazezi pe o paletă de culori neutre pentru spațiul tău exterior, dar nu îți fie teamă să te arunci cu capul înainte, folosind multe culori îndrăznețe. 

Paleții din lemn reprezintă cel mai bine păstrat secret din lumea bricolajului. Pot fi folosiți pentru a face orice, de la paturi cu platformă la mese și chiar leagăne. Și sunt ideali și pentru spațiile de balcon. Stivuiește paleții, pentru a crea un pat de zi ușor, care arată ca la comandă.

2. Cum să iluminezi un balcon îngust 

Unele surse de iluminat pentru balcon sunt o modalitate excelentă de a-ți  face spațiul exterior unic. De asemenea, îți permite să-ți decorezi casa așa cum dorești. 

Lustre în borcane.  Aceasta este una dintre ideile preferate de majoritatea oamenilor pentru iluminarea unui balcon îngust, deoarece reprezintă un proiect simplu de bricolaj, pe care oricine îl poate face. Mai mult decât atât, poți personaliza dimensiunea, forma și stilul lustrei, pentru a se potrivi aspectului pe care îl dorești. Spre exemplu, cadrul poate lua o formă rotundă, cu 8 suporturi de lumini în formă de borcan atârnând de el. Fiecare borcan conține sursele de lumină în interior, pentru a produce efectele minunate de iluminare caracteristice.

Iluminat romantic. Aceasta este o altă idee minunată de iluminat exterior pentru balcon, care este uimitor de privit după apusul soarelui. Folosește o combinație de diferite aparate de iluminat, inclusiv lumini și stele mari de Crăciun. Folosește și lumânări, care adaugă la ideea de romantism.

Lumânări suspendate. Aceasta este o combinație de iluminat elegantă și frumoasă, care utilizează lumânări și becuri suspendate. Becurile atârnă de grinzi în mod individual, iar alături de ele, pentru un efect surprinzător, adaugă mici recipiente rotunde și transparente, care conțin lumânări.

Iluminat de tip cascadă de perete. Această plasă de lumini ce imită cascada se vede superb noaptea, atunci când becurile mici strălucesc. Cascada reprezintă niște lumini în șir, care se întind pe verticală în mod liniar, creând coloane de lumini mici.

Lumini de jur împrejur. Dacă nu crezi că iluminatul de perete este suficient, de ce să nu extinzi șirul de iluminat deasupra capului. Această idee de iluminat pentru balcon funcționează cel mai bine pentru tavanele înalte, de unde poți atârna un alt suport, pe lângă cele de pe pereții din jur, astfel încât să nu te simți înghesuit. De asemenea, produce o vedere mai impresionantă.

Lumini suspendate. Aici, luminile sunt poziționate deasupra capului, sub formă de șiruri luminoase. Vei vedea adesea acest tip de iluminare cu becuri în șir în târguri și evenimente nocturne în aer liber, deoarece este una dintre cele mai eficiente modalități de a adăuga iluminare în spațiile deschise. Dar poate funcționa la fel de bine în balconul tău. De asemenea, îl poți folosi și pe terasă. Tot ce ai nevoie sunt niște clape de prindere pentru a agăța luminile. Atașează, apoi becurile, la mică distanță unul de celălalt, și pe un singur rând drept. De asemenea, dacă nu ești un împătimit al decorațiunilor făcute manual, poți cumpăra aceste tipuri de lumini deja făcute, pentru a ușura lucrurile.

„Noapte înstelată deasupra capului”. Aceasta este una dintre ideile cele mai căutate de iluminat pentru balcon, deoarece amintește de cerul nopții. În tavan sunt instalate mici spoturi ordonate aleatoriu pentru a recrea aspectul cerului într-o noapte senină de vară. Pentru un efect suplimentar, se pot achiziționa și mici lămpi care să proiecteze acest model pe tavan. Cea mai bună parte a acestei frumoase idei de iluminare este că poți să stai acolo cu cineva special și să te bucuri de un timp de calitate.

Lumini de umbră. Unul dintre cele mai bune lucruri legate de ideea de iluminat interior și exterior este că-ți poți crea propriile efecte, plasându-le în unghiurile corecte. Umbrele luminilor pot produce un efect deosebit de interesant.

Candelabre suspendate. Dacă vrei ceva spectaculos, aceasta este ideea potrivită pentru tine. Mai multe suporturi de mici dimensiuni care atârnă împreună pentru a forma un candelabru magnific, reprezintă ceva magic. Acestea îți vor aminti de sălile de bal ale hotelurilor de 5 stele, cu piesele lor luminoase strălucitoare deasupra capului. Aceasta este o modalitate excelentă de a menține balconul bine iluminat noaptea, mai ales dacă îți place să ai oaspeți.

În concluzie, există o grămadă de modalități uimitoare de a ilumina un balcon mic. Pentru asta, poți folosi diferite tipuri și dimensiuni de becuri pentru lumini. Iluminarea din interiorul ferestrei este, de asemenea, necesară, deoarece aceasta produce un efect uimitor din exterior. În plus, există lumini mai mici, care atârnă din colțul camerei, doar pentru a completa celelalte lumini. Așadar, ca întotdeauna, imaginația și spiritul creativ nu au limite, ține doar de tine cât de bine te poți folosi de ele.

Articole similare